Cum instalezi Wordpress si o tema decenta

Salutare, astazi am sa va arat cum se instaleaza Wordpress
pe un domeniu si o tema decenta.

Inainte de a instala tema avem nevoie de platforma WordPress; ce face mai exact aceasta platforma? Pai...ea ne ofera o multime de posibilitati cum ar fi instalarea de teme si pluginuri sau un back-end(Panou de control) foarte folositor.Acum putem descarca platforma de pe site-ul oficial, WordPress.org sau downloadati versiunea 3.5.1 de aici.Acum trebuie sa instalam wordpress, urmand pasii ce urmeaza:
1- Uploadati arhiva WordPress.rar in radacina(root) site-ului, pentru a ajunge acolo trebuie sa va conectati la cPanel.
2- Extrageti fisierele din arhiva si o sa vedeti un folder numit wordpress, daca doriti ca site-ul sa fie afisat la accesarea site-ului http://exemplu.com si nu la http://exemplu.com/wordpress, scoateti fisierele din folderul wordpress si stergeti-l.
3- Accesati domeniul http://exemplu.com, site-ul unde ati uploadat fisierele, o sa va apara o fereastra unde va cere datele, urmati explicatiile de acolo si o sa terminati instalarea. Puteti sa va logati ca administrator folosind adresa http:///exemplu.com/wp-admin.

Acum trebuie sa instalam tema, pentru asta avem nevoie de o tema, aceasta tema o alegeti in functie de domeniul uitilizat, de exemplu daca doriti sa construiti un site pentru masini puteti alege o tema cum ar fi iAuto, puteti gasi un demo aici sau aici, pentru un site de mobilier, gasiti demo aici.
Presupunem ca ne-am ales o tema si dorim s-o instalam, accesam http://exemplu.com/wp-admin si ne conectam cu contul de administrator pe care l-am creeat cand am instalat wordpress.In Dashboard o sa ne apara un meniu, in stanga, mergem in Appearance si apasam butonul Install Themes, daca doriti sa uploadati tema apasati pe Upload, daca aveti numele temei si doriti sa o cautati(doar pe wordpress.org) puteti insera numele temei in casuta de sub Search. Noi alegem Upload, pentru ca tema e download-ata deja in calculatorul nostru.Apasam pe Rasfoire si  alegem fisierul sub extensia .zip, doar aceasta extensie functioneaza. Done, tema a fost instalata, apasam butonul Activeaza tema pentru a o activa.

-Mai jos aveti versiunea video a acestui tutorial.Video uploadat pe YouTube.










Si...acesta a fost tutorialul de astazi, ne revedem cat de curand cu alte tutoriale la fel de captivante(sper eu) pentru voi, nu uitati sa-mi lasati comentarii sau trimiteti-mi un e-mail folosind sectiunea contact in legatura cu nelamuriri intalnite in parcurgerea tutorialelor, La revedere!

Comentarii

Postări populare