Facebook investeste 2 miliarde de dolari in tehnologia realitatii virtuale

Salutare! Astazi o sa discutam despre investitia facuta de Facebook.




Mark Zuckerberg a anuntat in cursul zilei de marti, postand pe contul lui de Facebook ca va achizitiona gigantul Oculus VR.
 "Avem misiunea de a face lumea mai deschisa si mai conectata. Pentru a realiza acest scop, in decursul ultimilor ani, noi am creat aplicatii pentru telefonul mobil pentru a va ajuta sa partajati informatii. Mai avem multe de facut pentru telefoanele mobile, dar in acest moment am putea sa ne concentram asupra platformelor de viitor, capabile sa faca experientele personale mai utile si mai distractive", sustine Mark

Datele despre achizitie nu au fost publicate de Mark, dar revista Forbes a facut o estimare a companiei Oculus VR iar acestia cred ca Mark va plati aproximativ doua miliarde de dolari pentru aceea companie.
 "Scopul nostru principal va fi de a ajuta Oculus sa-si realizeze produsul si sa sustinem crearea unor noi jocuri. Oculus va continua sa activeze in mod independent in cadrul Facebook (...). Dupa realizarea jocurilor, Oculus va deveni o platforma pentru multe alte experiente", a continuat sa spuna.

Compania Oculus VR are sediul in California si a fost fondata de catre Palmer Luckey, in varsta de 21 de ani.Mark a decis sa cumpere compania, dupa ce Oculus VR a facut un prototip de ochelari denumiti Oculus Rif, care este capabil sa redea un continut virtual.


Si...aceasta a fost stirea de azi. Sper ca va placut, ne revedem data viitoare cu un nou tutorial sau stire captivanta...sper eu.
La revedere!  

Comentarii

Postări populare